16 May
16May


Miért a Hordó szauna?

A hordó szauna egy olyan szauna, amely hordó alakú 😊, és általában luc-, vagy erdei-fenyőből, vagy a magas minőséget képviselő hordó szaunák: Észak európai Borovi fenyő, vagy Finn Thermowood-ből  és acélpántokból készül.

Ilyen magas minőségű termékeket talál a Skandimánia kínálatában is.

 A kerek forma számos előnnyel jár, például rövidebb felmelegedési idő, egyenletesebb hőeloszlás, energia hatékonyság. Ebben a cikkben az ilyen hordó szaunákkal kapcsolatos előnyökről, valamint néhány lehetséges hátrányról és gyakori kérdésekről fogunk beszélni.

A hordó szaunák előnyei:

Könnyen szállítható:  Az a tény, hogy könnyű szállítani, az egyik legjobb dolog a hordó szaunában. Kialakítása miatt rendkívül könnyű daruzással, vagy targoncával, esetleg kézi emelővel (békával) mozgatni, és házhoz szállítani.  A teherbíró alap kialakítása is egyszerű, továbbá költözéskor is egyszerűen vihetjük magunkkal új otthonunkba. Ez nagyszerű választássá teszi azok számára, akik nem akarnak sok időt vagy pénzt költeni a szállításra.

Könnyen összerakható: Nemcsak szállíthatók, de össze is rakhatók. Sok készlet egyértelmű utasításokat és a szauna összeállításához szükséges összes elemet (csavarok, szegek, képes leírás, stb) tartalmaz. Ez megkönnyíti a leendő tulajdonosok számára, hogy önállóan is megcsinálják.

A hordó szauna gyorsabban melegszik fel: A kerek szauna gyorsabban melegszik fel, mint a hagyományos alakú szauna, köszönhetően formájának. A szauna íves falai ugyanis megkönnyítik a hő mozgását, így gyorsabban melegszik fel. 23%-kal kevesebb hely áll rendelkezésre a fűtésre Az íves szauna azért is jobb, mint a hagyományos, azonos méretű kocka alakú szauna, mert 23%-kal kevesebb a felfűtendő légtér. A használható légtér kisebb, mert nincsenek kihasználatlan sarkok. Tehát:  fűtése kevesebb időt és energiát igényel, így energiahatékonyabb. Mivel a szauna kerek, egyenletesebben mozog benne a hő A henger alakú forma elősegíti a hő egyenletesebb eloszlását a szaunában. A szauna íves falai ugyanis megkönnyítik a hő mozgását, és egyenletesebb hőmérsékleten tartják a szaunát. A henger forma megakadályozza a hő leülepedését A hordó szauna henger alakú formája segít abban, hogy a hő ne ragadjon meg egy helyen, és egyenletesebben oszlatja el a hőt. A szauna íves falai ugyanis megkönnyítik a hő mozgását és egyenletesebb hőmérsékleten tartják a szaunát. Kevesebb a  kihasználatlan légtér a szauna felső részében, így a hő oda áramlik, ahol a felhasználók ülnek. Az ívelt falak kényelmesebbek.

A hordó szauna másik jó tulajdonsága, hogy az íves falak, mint beépített háttámlaként funkcionálnak, de természetesen extraként választahó a prémium háttámlánk is.

A kültéri hordó szauna nagyon hatékony: A kültéri hordószauna  nagyszerű választás, a prémium minőségű  észak európai borovi fenyő, vagy finn Thermowood alapanyagból készült kültéri finn szauna hordó rendkívül tartós . Ez azt jelenti, hogy a szauna alkalmazkodni tud a kinti időjáráshoz, és idővel továbbra is megtartja formáját. A Borovi fenyő, vagy Thermowood borovi fenyő kiváló szigetelők, ami hatékonyabbá teszi őket.

Öltöző, és terasz: Hordó szaunánkat rendelhetjük terasszal van egy öltözővel is, a Skandimániánál minkét opció ingyenes. Az öltöző 1 méter hosszú két oldalán padozattal ellátott, nagyon praktikus, ha a szauna olyan helyre kerül, ami távolabb van házunktól. A terasz 60cm mély, két oldalán egy-egy kényelmes ülőhely van kialakítva. 

Kétféle fűtőtest közül választhat Van lehetőségünk választani a hordó szauna felfűtésében. A Harvia elektromos szaunakályhákat gyakran használják a hordó szaunákban, mert könnyen kezelhetőek, tartós, első osztályú minőséget képviselnek, programozhatóak és nem igényelnek sok törődést. Választhatunk fa tüzelésű Harvia kályhát is.

Hozzáadhat forró víz tartályt vagy led fénysávot: Egyedivé teheti hordószaunáját, például forró víz tartóval vagy LED-es fénysáv hozzáadásával. Különféle Harvia kályhák közül is választhat. Ezek a funkciók segíthetnek abban, hogy többet hozzon ki szaunájából, és fényűzőbben érezze magát.

Otthoni elvonulás: Végül a hordószauna kellemes hely lehet a kertben való lazításra egy hosszú nap után. Kényelmes és csendes hely lehet a kikapcsolódásra. A hordó szauna remek kiegészítője lehet a kerti, természetbeni életterének, akár pihenni és stresszoldásra vágyik, akár csak egy kis időt egyedül szeretne eltölteni.


Szeretne egy hordó szaunát? A Skandimánia a legjobb minőségű kültéri finn hordó szaunákat árulja, Magyarország bármely pontjára kiszállítással. További információért lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívjon a +36-30-13-1881 telefonszámon.


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.