15 Apr
15Apr

A Skandinávia altal használt Harvia cég csúcs minőségű kályháit mutatjuk be!

Harvia, csúcsminőség a szauna technikában! A Skandimánia mai blog bejegyzésében az általunk forgalmazott szaunák lelkét a kályhákat és a szaunában használt egyéb kiegészítők – ( világítás, audio - technika, szauna kellékek) gyártóját a Harvia-t mutatjuk be nektek!

 A szauna trend 2024-ben is változik, de egyvalami nem, a Harvia, mely 1950 óta állítja elő csúcs minőségű szaunakályháit, és egyén szaunában használatos kellékeit.

Tapani Harvia 1950-ben alapította meg Taidetakomo Harvia nevű cégét, és kezdte meg működését. Első termékei tűzhely és kandalló ajtók, illetve ajtó kilincsek voltak. Fun Fact: A Finnországban található Jyväskylä-i egyetem bejárati kilincse a mai napig a Harvia gyárban készített eredeti kilincs 😊

Már 1950-ben elkészült az első Harvia fa tüzelésű kályha, igaz ez még az alapító Harvia úr saját használatú kályhája volt. Az első, kereskedelmi forgalomban kapható Harvia kályha a 1950-es évek közepén jelent meg kereskedelmi forgalomban. Ekkor a kályhákat még Har-Ve náven hozták forgalomba, és igy értekesítették az évi körülbelül 500 db gyártott kályhák mindegyikét. 1958-ban a cég neve Takomo T Harvia Ky változott, majd 1961-ben Harvia Ky-ra. Ekkor a termelés már elérte az évi 1000 darabot, és öt alkalmazottja volt a cégnek. 1972-ben a cég Muurame-be költözött, saját 500 négyzetméteres gyárukba.

A következő években a Harvia család több tagja is belépett a cégbe - köztük Risto Harvia is aki 1977-től dolgozott ügyvezető igazítgatóként-, az 1970-es évek végén már 12 alkalmazottal érték el a 6000 darabos gyártott mennyiséget. Az első elektromos kályhák az 1980-as években készültek, mikor is az évtized végére az alkalmazottak száma 32-re a kályhák száma pedig 25000-re nőtt, melyből 20000 darab fa, és 5000 darab elektromos volt. A növekedés folytatódott tovább rendületlenül, az 1990-as években már nem csak Európa, de Oroszország, Közép-Kelet Európa, és a Közel Kelet is a Harvia piacának számított. Az első kínai gyáregységük 2005-ben készült el, ekkor már a portfólió is jóval szélesebb volt, nemcsak szauna kályhák, de kiegészítők, kész szaunák, illetve kész wellness fürdőszobák is részei voltak a kínálatnak. Risto Harvia 2013-ban vonult nyugdíjba, de a mai napig az igazgató tanács tagja. A Harvia gyár termékei három nagy termékcsoportot fednek le: Szaunakályhák, Tradicionális Finn szauna, és Infra Szaunák.

Természetesen a szaunázáshoz szükséges kellékek is megtalálhatóak termék kínálatunkban. A cég hatalmas utat tett meg alapítása óta, hiszen 1950-ben még kilincseket, korunkban pedig a mai, 2024-es szauna trendeknek megfelelően okos telefonról vezérelhető elektromos szauna kályhákat is gyárt, méltán vált a wellness világában a minőség, valamint a tradicionális skandináv design fogalmává. Nem véletlenül találhatóak meg az általunk forgalmazott szaunákban a gyár termékei, hiszen hiába az elsőrangú alapanyag, a legmodernebb gyártói környezet, és a minőségi szakmunka, ha a szauna lelke, a kályha nem csúcsminőségű.  Válasszatok bátran elektromos, vagy fa tüzelésű Harvia kályhát, akár az tradicionális KiP modellcsalád, akár a modern Globe kivitelt, vagy a külső táplálású, fa tüzelésű M3SL, vagy Pro SL kályhákat és élvezzétek a szauna varázslatos hatását otthonotokban.

szaunakályha szaunaház fa tüzelésű szaunaház
kültéri szaunaház belső, fa tüzelésű szauna, finn szauna
elektromos finn szauna, otthoni szauna, kültéri szauna
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.