04 Apr
04Apr

Mai blog bejegyzésünkben a tavaszi karbantartásról, takarításról lesz szó.

Mielőtt belekezdünk, tekintsük át, hogyan kell a telepítést elvgezni, ha esetleg lenne benne hiányosság, érdemes rászánni egy kis energiát, és helyesen elhelyezni szaunánkat, mert hosszú távon nagyon meghálálja!

Szóval: A szaunát olyan egyenletes és vízszintes helyen kell elhelyezni, ami elbírja a szauna tömegét és a benne lévő emberek súlyát! Az alapnak teljes terjedelmében teherhordónak kell lennie, a szauna súlya egyenletesen oszlik el a fogadó aljzaton. A talaj kiegyenlítéséhez sóder, kavics, beton vagy térkő is használható. Semmilyen esetben sem szabad a szaunát közvetlenül a földre, vagy olyan helyre telepíteni ahol az aljnövényzet meggátolhatja a levegő szabad áramlását és kárt tehet idővel a szauna szerkezetében.

A SZAUNA KARBANTARTÁSA, TISZTÍTÁSA

A rendszeres tisztítás, és karbantartás a szauna élettartamát meghosszabbítja, és kellemesebbé teszi  a szaunázás élményét.

Általános javaslat, hogy minden 4.-5. használat után érdemes a szaunát kitakarítani. Ha ezeket a lépéseket követi, biztos lehet benne, hogy mindig tiszta, tökéletes állapotban lévő szauna várja, minden alkalommal. · Porszívózza le a háttámlákat, padokat, majd miután kivette a padló elemeket a szauna alját is. · Egy kefe segítségével dörzsölje le a szauna belsejét, ehhez csak egy vödör vízre és ecetre lesz szüksége. Soha ne használjon vegyszert tartalmazó tisztitó szereket a szauna belsejében. Erősebb szennyeződések esetén használjon szódabikarbónát is. Kiegészítésképpen használhat Bio tisztitó szereket is. ( Frosch, stb) · Öblítse le a szauna belsejét folyó vízzel ( ne használjon nagynyomású mosót), és ügyeljen hogy az elektromos berendezéseket ne érje le közvetlen vízsugár.

Nagyon makacs szennyeződések esetén használjon finom csiszolópapírt. · Amennyiben enyv kerül a padokra, háttámlákra azt miután megszáradt le tudja kaparni egy éles késsel, majd egy finom dörzspapírral teljesen eltávolítható. Fontos, ezt csak akkor tegy, miután az enyv teljesen megszilárdult!

 A forró enyv égési sérülést okozhat! Vásárolhat enyv eltávolító szereket is pl: 47 Aqua Intensive Cleaner.

A szauna testet kívülről is takarítani, ápolni kell! 

A feszítő pántokat általában nyáron feszíteni, esetenként télen lazítani kell, hiszen a fa szerves, élő anyag az időjárás váltakozása annak tulajdonságát befolyásolja. Nyaranta, mikor a levegő száraz és forró a fa száradni kezd, ilyenkor a pántok meghúzásával tudjuk megakadályozni a fa vetemedését. A téli idő beálltval ennek épp ellenkezője történik, előfordulhat, hogy lazítani kell a pántokon. 

A fát minden esetben védeni kell az időjárástól, és a napsugárzás káros hatásaitól. Amennyiben kéri, a szaunáját a legkiválóbb Milesi vékonylazúrral festve adjuk át, azonban ha Ön látja el védelemmel, akkor azt a vásárlás után azonnal tegye meg! A legjobb egy jó minőségű vékonylazúr, mely a fa gyönyörű erezetét kiemeli, de véd az UV, az időjárás, nedvesség és más káros hatásoktól. Ezt az időjárásunk változás miatt ajánlott évente egyszer megtenni. ( ez nagyban függ a a használt lazúr minőségétől, és a szauna elhelyezésétől). Nyugodtan kérje mi, vagy vegye igénybe szakember tanácsát, ha bizonytalan az anyag választásban.

· Rendszeresen ellenőrizze a szauna külsejét, ha bármilyen problémát tapasztal, pl. a festés javításra szorul azt minél hamarabb orvosolja.

A fából készült ajtók is figyelmet igényelhetnek, amennyiben szükséges a zsanérokat percek alatt beállíthatja. 

A szauna külsejét is érdemes rendszeresen tisztán tartani, sima vízzel és egy puha szőrű kefével, majd slaggal való öblítéssel percek alatt újkori fényében ragyog ismét kedvenc szaunája! · A fentebb említett tanácsok be nem tartása a garancia elvesztését okozhatja. A fa bármilyen jó minőségű is, csak kellő gondoskodással tartható sokáig jó állapotban.

Érdemes a takarítás, karbantartás alakalmával szemrevételezni az elektromos csatlakózókat, ha bármilyen rendellenséget tapasztalunk, szóljunk szakembernek!

Egy kis emlékeztető:

Garancia: Szaunáinkra, típustól függetlenül 1 év garanciát biztosítunk, a beszerelt berendezések ( szaunakályhák, világítás) a gyártó által meghatározott garanciával bírnak. 

A garancia nem terjed ki a fa természetes tulajdonsága miatt bekövetkezhető esettleges repedésekre és alakváltozásokra, a szakszerűtlen javítások által okozott károkra, illetve a fenti használati utasítás be nem tartása miatt bekövetkező problémákra.


Bármilyen kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.