01 Dec
01Dec

Sziasztok, indítunk egy egy új blog sorozatot, melyben az általunk kipróbált hazai és külföldi, -főként osztrák, és német, de lesz holland is - gyógy,-és élményfürdőket fogjuk nektek bemutatni, (szaunákra fókuszálva) és elmondani, mi hogyan éreztük magunkat, mi az ami tetszett, és mi az amin talán még lehet csiszolni.  Ez, mint fentebb írtam a mi véleményünk, tapasztalatunk, ezért figyelem!, szubjektív lesz. Biztos lesz olyan közöttetek, akinek nem teljesen ez a véleménye az adott helyről, mást talál fontosnak, mások a szempontjai mikor eldönti valamiről, hogy ez neki tetszik-e, vagy sem.

  Mielőtt belevágunk, hadd mutassam be egy új termékünket, a vertikális szaunát, a Vertic szaunahordót,mely gyakorlatilag egy szaunahordó az aljára ( vagy a tetejére, ez is nézőpont  kérdése 😊 ) van fordítva. Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan felmelegszik, és igény szerint a megszokottnál magasabb hőmérsékleten is könnyen tudjuk élvezni a szaunánkat. Illetve, a helyigénye, ami minimális. Íme:

A készleten lévő Vertic szauna, mely finn Thermowoodból készült, 6 Kw-os Harvia KiP60 programozható szauna kályhaval és Harvia lávakövekkel, Harvia világítással, Br 1.790.000.-Ft-ért hazavihető.


Ennyit az újdonságokról, kezdjünk akkor bele blog bejegyzésünk eredeti témájába!

Az első részben a Zalakarosi Fürdőt mutatjuk be, mely 1965 óta, több mint 30 Millió látogatót fogadott, rajta van Európa fürdő térképen, és hazánk TOP10 fürdői közé tartozik.

2019-ben adták át a majdnem 500 Millió Ft-os beruházással épült új Szauna világot, 2020-ban pedig a gyermek világ újult meg.

Nyáron hatalmas (tényleg az) parkosított strandja, csúszdaparkkal (családitól a kamikázéig minden van, viszonylag elfogadható sorban állással) , gyógy, és termál vizes medencével, gyerekvilággal, és rengeteg programmal várja a család minden tagját, a kicsiktól a kicsit idősebbekig. Minden benne van a belépő árában, nem kell külön fizetni semmiért.(kivéve a termál, és szaunavilág) Tudtok találni csendes helyett az árnyékban, vagy igazi nyüzsgőset a medencék mellett, ki-ki igényei szerint. Rossz idő esetén a fedett részben tud pihenni a család apraja nagyja, rengeteg nyugágy áll rendelkezésre a gyermekvilág, élményfürdő, és a termál medencék körül. A gyógy és termálvilág, illetve a szaunavilág csak kiegészitő jeggyel vehető igénybe, ezek jelenleg az alap, 5900.-Ft-os belépőn felül 3200.-Ft-ba kerülnek. ( az aktuális árakról a fürdő honlapján tudtok tájékozódni) 

Augusztus vége óta a fél milliárd forinért felépített szaunavilág, csak hétvégenként, illetve ünnep, és munkaszüneti napokon, valamint december 22-31 között üzemel. A szauna ceremóniákért nem kell külön fizetni. Szóval aki nem ezen időpontokon szeretne szaunázni, neki az alapárás élmény szauna maradt, ami nem rossz amúgy, csak elég párás, hiszen ez fürdőruhában látogatható, és milyen lesz a fürdőruha egy gyógy- és élményfürdőben? Vízes, igen. Végülis lehet szaunázni, nem is kerül extra költségbe, ha már bent vagyunk, de nagy szauna katarzisra nem kell számítani.

Legútóbbi látogatásunkor csak a szaunavilágot látogattuk meg. Zalakarost, ha az M7-n közelítjük meg tehetjük ezt Nagykanizsa irányából, ami kicsit hosszabb, mintha a Zalakomár, Zalakaros kijáratot választjuk. Ez esetben egy kicsivel rosszabb minőségű közúton érjük el a Zalakarosi Fürdőt, ahol ingyenesen parkolhatunk. Ez igaz a egész városra, -igen Zalakaros város, méghozzá az egyik legvirágosabb, és legbiztonságosabb az országban-, ezért nagy piros pont jár.

A fürdő épületbe belépve egy kávézó fogad, majd néhány kötelező bolt, és egy közeli borászat mintaboltja egy kis büfével vár bennünket a pénztárak előtt. Pénztárak amiből 4 darab van, csúcsidőben nem kicsi sorral általában. Legutóbb 4en voltunk, mi ketten, és 2 kedves hölgy a kasszák mögött. Gyorsan megkaptuk a jegyünket, az öltöző szekrényért nem kellett fizetni, de sajnos még mindig nem sikerült úgy progamozni a rendszert, hogy 2 egymás melletti szekrényt adjon. Az öltözőből, elég kacifántos módon jutunk el a szaunavilághoz, de meg lehet szokni ezt is. A recepción mindenki kap 1db szaunalepedőt ( 1000Ft kaució, csak Kp) melyet valamennyi pénzért cserélnek is, ha valaki szeretné.

 A recepció mögött egy kisebb, kb 15 fős finn szauna, egy gőzkabin, zuhanyzók és egy pihenő tér található. A lenti szinten, van egy pezsgőfürdő pihenő területtel, majd egy kis szint eltolással megérkezünk a nagy finn, és egy infra szaunához. Itt tudunk kimenni a szaunavilág kertjébe, ami egy sima füves rész napozó, és nyugágyakkal, egy hideg vízes merülő dézsával. A kert tágas, kiváncsi szemektől szeparált, nem túl szépen, de azért gondozott,és szinte könyörög egy kültéri szaunáért.

A nagy, szabálytalan téglalap alapú finn szaunában 2 db elektromos Harvia kályha fogad, sajnos nem közepre rakták őket, hanem a bejárat mellé, erőssen lerontva ezzel bármilyen felöntés hatásfokát. Maga a szauna egy kis ablakkal rendelkezik, padozata széles, kényelmesen lehet rajta feküdni, még a  felső padon is. Kicsit lehetne nagyobb figyelmet fordítani a padozat tisztaságára, és a rendszeres szellőztetésre is. A szeánszok kivételével mindig van bőven hely, de a szeánszokra sem kellett még sosem feliratkozni... Megfigyeltem, az utolsó szeánsz után szinte mindenki távozik, rajtunk kivül nagyon kevesen maradtak zárásig. A szauna ceremóniák inkább elmentek a zenés, táncos irányba majdnem akkora hangsúly van fektetve erre, mint magára a felöntésre. (ezt szinte minden hazai szaunában tapasztalom ) Összeségében hazai viszonylatban elég jó szauna, mi, ha nem tudjuk hova menjünk, szinte mindig ezt választjuk, de ha igazán jót szeretnénk szaunázni, és nem a sajátban otthon, akkor még mindig nem marad más, csak külföld felé kell venni az irányt. Erről, és Karácsonyi ajánlatainkról lesz szó a következő bejegyzésben, tartsatok Velünk akkor is! 

Üdvözlettel, Gergő

 


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.